Vochtbestrijding in Leuven

Last van vocht in je woning in Leuven? Laat dan een professionele vochtbestrijding uitvoeren. Want dat is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Veel mensen wonen in een te vochtig huis, en dat kan gevolgen hebben voor zowel de waarde van je woning als je gezondheid. Het is dus belangrijk om je vochtprobleem zo snel mogelijk en op de juiste manier te bestrijden.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2/2

foto Leuven

Onze referenties in Leuven

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Dus ook in Leuven en omstreken.

vochtbestrijding Leuven

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Leuven

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de het bestrijden van vocht bij jou in de buurt in Leuven. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

onze mensen of uitvoering

Getuigenis vochtbestrijding in Leuven

De heer Bex

Vochtbestrijding regio Leuven (Herent) 

“Op 17 augustus heb ik mijn muren laten behandelen tegen opstijgend vocht en ben heel content over de firma en het personeel dat heel proper heeft gewerkt.„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Wanneer je te maken hebt met vochtproblemen in je woning, laat je best zo snel mogelijk een expert langskomen. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is dus belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te laten stellen zodat de passende vochtbestrijding kan worden toegepast om de problemen op te lossen. 

Probeer dus zo snel mogelijk over te gaan tot actie want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om een oplossing te vinden. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een professioneel team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Leuven te bestrijden.

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Leuven nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de vochtbestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar zoekt ook naar de oorzaak van de vochtproblemen.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt is afhankelijk van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt. Het duikt vooral op in oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen hebben, net zoals sponzen, een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren van de woning vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Maar hoe herken je dit vochtprobleem? Wel, opstijgend vocht kan je herkennen aan vochtplekken, schimmels, natte muren, loskomende plinten, opkrullend behangpapier, … 

Opstijgend vocht Leuven

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerend product dat uitzet in het metselwerk en zo voorkomt dat opstijgend vocht je huis binnendringt. Bij Aqua Protect ontwikkelden we daarom een vochtwerende gel, genaamd Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijding Leuven

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Bij het kiezen voor deze duurzame methode, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Leuven?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Als de muren of vloeren van je woning niet bestand zijn tegen deze druk, kan dat vochtproblemen in de kelder veroorzaken. Kenmerken van een natte kelder zijn: natte muren, een klamme keldervloer, plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, een muffe geur, scheurtjes in de muren, … Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing, want vochtproblemen in de kelder kunnen gevolgen hebben voor je hele huis.

Natte kelder Leuven

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een oplossing voor dit vochtprobleem is kelderdichting. Een natte kelder bestrijden door kelderdichting kan op twee manieren: via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Voor vochtproblemen in je kelder raden we aan om beroep te doen op een erkend vakman. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Leuven

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je een vochtprobleem hebt op je keldervloer of -muren, kan je dit ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en voor elk probleem is er een oplossing op maat. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Condensatievocht kan ontstaan door te wassen of te koken. Wanneer er in kamers zoals de badkamer of keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans op vochtproblemen.

Condensatie veroorzaakt een muffe geur en schimmels op de muren en ramen. Deze schimmels kunnen schadelijk zijn voor zowel je huis als je gezondheid. Door dit vochtprobleem kan ook je verf, pleisterwerk en behang loskomen. Schimmels en condens mag je dus zeker niet negeren.

Condensatie en schimmel Leuven

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat frisse lucht wordt binnengelaten, en verzadigde lucht de woning verlaat. Hierdoor kunnen de muren drogen en de schimmels verwijderd worden. In nieuwbouwwoningen is ventilatie verplicht. 

Condensatiebestrijding Leuven

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem dat je kiest. Je kan al een ventilatiesysteem krijgen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen kan je besparen op vochtbestrijding. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Leuven?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Leuven

Vochtbestrijding Leuven