Vochtbestrijding in Limburg

Ook in Limburg komen vochtproblemen vaak voor, en dat kan een bedreiging vormen voor zowel de structuur van je huis als je gezondheid. Vochtproblemen zijn vaak groter dan je denkt, gelukkig bestaan er methodes waarmee deze problemen opgelost kunnen worden.  
Professionele vochtbestrijding in je woning in Limburg is dé oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

vochtbestrijding Limburg - Aqua Protect

Onze referenties in Limburg

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring een grote lijst van tevreden klanten voorleggen.

Ontdek nog meer tevreden klanten uit de provincie Limburg

Vochtbestrijding Limburg

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in Limburg

Aqua Protect heeft dankzij de 20 jaar ervaring en 5.000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding in Limburg.  

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met veel plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden.

Vochtbestrijding Limburg: onze mensen aan het werk

Getuigenis vochtbestrijding in Limburg

Familie Vanrutten

Vochtbestrijding in Sint-Truiden (Limburg)

“Correcte diagnose, zeer stipte en vriendelijke werklui, goede en propere uitvoering en perfecte afwerking. Zelfs de schilder die achteraf onze woning kwam behangen was vol lof.
Kortom Aqua Protect is een firma zoals er meerdere moesten zijn, professioneel, eerlijk en correcte prijs. Wij zijn zeer tevreden en zullen jullie zeker aanraden bij familie en vrienden.

Dikke proficiat aan de ganse crew. „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning in Limburg

Wanneer je last hebt van vochtproblemen in je woning in Limburg, laat je best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elk vochtprobleem vereist namelijk een andere behandeling. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen. 

Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je wacht, hoe moeilijker vochtbestrijding wordt. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Limburg te bestrijden.

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Limburg nu eigenlijk? Dit hangt natuurlijk af van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die zoekt, naast het helpen met het vochtprobleem, naar de oorzaak van het probleem.

Voor de exacte prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de methode die wordt toegepast om het vochtprobleem te bestrijden.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat gaat ervoor zorgen dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen hebben, net zoals een spons, een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je te maken hebt dit vochtprobleem krijg je vochtplekken, schimmel, natte muren, gaat je behangpapier opkrullen, komen je plinten los… 

Opstijgend vocht Limburg

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak gebruikt wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zet uit in het metselwerk en voorkomt zo dat opstijgend vocht je huis in Limburg nog kan binnendringen. Daarom ontwikkelde Aqua Protect de Aqua Crème®.

Onze behandeling is al 20 jaar ononderbroken gecertificeerd door het BCCA. Bovendien is de Aqua Crème®, ontwikkeld door Aqua Protect, uniek in zijn soort. De Aqua Crème® heeft een eigen ATG keurmerk wat uniek is binnen de vochtbestrijdingsmarkt.

Opstijgend vocht behandelen in Limburg met injectie

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Om opstijgend vocht te bestrijden is je muren injecteren een goeie bestrijdingsmethode. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een voortdurende druk op keldermuren en -vloeren. Indien deze niet bestand zijn tegen de druk, kan dat ervoor zorgen dat er vochtproblemen in de kelder ontstaan. Dat kan leiden tot plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing voor dit probleem, want een vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Limburg

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via drainage of via bekuiping. Bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd en bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd.

Bij vochtproblemen in de kelder wordt aangeraden om een erkend vakman in te schakelen, die uw probleem met kelderdichting kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning.

Kelderdichting met vloerdrainage door Aqua Protect in Limburg

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Wanneer de luchtvochtigheid in je woning te hoog is, kan dat leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamers vochtigheid komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Bij te weinig ventilatie in ruimtes zoals de badkamer en keuken, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Deze zijn misschien niet altijd te zien maar kunnen toch schadelijk zijn voor zowel je gezondheid als je woning. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, dat verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Schimmel en condens Limburg

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde, frisse lucht in je huis. Want door ventilatie laat je koude lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woning gehaald, waardoor de muren weer uitdrogen en je de schimmels kan verwijderen. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om dit vochtprobleem te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Limburg

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmel te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Er zijn al ventilatiesystemen beschikbaar vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wanneer je met vochtproblemen kampt in huis, laat je deze best zo snel mogelijk oplossen. Er bestaan gelukkig manieren om te besparen op vochtbestrijding. Je kan bijvoorbeeld de overkoepelende renovatiepremie aanvragen om te besparen op vochtbestrijding. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Onze vochtbestrijding in jouw stad

Wil je weten hoe we onze vochtbestrijding aanpakken? Ontdek onze aanpak in jouw stad en omstreken!

Genk
Hasselt
Maasmechelen
Aanpak vochtbestrijding in uw buurt

Last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Limburg

Vochtbestrijding Limburg