Vochtbestrijding in Menen

Sommige woningen in Menen kampen met vochtproblemen en dat kan invloed hebben op je gezondheid, de waarde van je woning én het budget.

Vochtproblemen zijn vaak ernstiger dan je denkt, en moet je zo vlug mogelijk aanpakken. Professionele vochtbestrijding in je woning is een uitstekende oplossing tegen een vochtige kelder, opstijgend vocht of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Menen

Onze referenties in Menen

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Ontdek onze tevreden klanten uit Menen en omstreken

Vochtbestrijding Menen

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Menen

Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Menen, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Menen. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met alle plezier bij je op bezoek voor een deskundige en grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Menen

Getuigenis vochtbestrijding in Menen

Mevrouw Duthoo

Vochtbestrijding nabij Menen (Wevelgem) 

“Beste, 

Vandaag werden onze ventilatietoestellen geplaatst door Erwin. Heel vriendelijke en bekwame man die zeer verzorgd werk afgeleverd heeft. Goed probleemoplossend vermogen, zeer klantgericht en loyaal aan zijn organisatie. Een uithangbord voor Aqua Protect! Geef dit gerust door aan zijn verantwoordelijke. De man verdient een extra pluim!

Bedankt voor de fijne samenwerking. „ 

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen bij je thuis in Menen? Dan raden we je aan om deze zo spoedig mogelijk te laten behandelen. Vochtproblemen kunnen heel wat vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling. Het is dus belangrijk om eerst een grondige, correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden gebruikt om het vochtprobleem op te lossen. 

Laat de problemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je daarmee wacht, hoe moeilijker bestrijding wordt. Gelukkig heeft Aqua Protect een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de beste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Menen nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem waarmee je kampt en de gekozen methode die gebruikt wordt om het probleem op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Een van de bekendste vochtproblemen is opstijgend vocht. Je krijgt er vooral mee te maken in oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Net zoals sponzen, hebben bakstenen een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend of optrekkend vocht wordt water uit de grond naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Opstijgend vocht herken je aan vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier, loskomende plinten…

Opstijgend vocht Menen

Opstijgend vocht bestrijden

Opstijgend vocht bestrijden, doe je door de muren te injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat het vocht je huis in Menen binnendringt. Daarom ontwikkelde Aqua Protect de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Menen

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht bestrijden doe je dus het best door je muren te injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldervloeren en -muren. Als de je muren of vloer hier niet tegen bestand zijn, kunnen vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, scheuren in de muren, waterinsijpeling of -infiltratie, een onfrisse geur, natte muren of een klamme keldervloer. Zoek dus snel een oplossing want een vochtige kelder kan ook risico’s hebben voor de andere kamers in je woning.

Natte kelder Menen

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder bestrijden doe je door kelderdichtingen, want hierdoor komt de stabiliteit van je woning niet in gevaar. Kelderdichting doet men via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je wel aan om bij vochtproblemen, zoals een natte kelder, voor een expert of erkend vakman te kiezen, die ervaring heeft met vochtproblemen en kelderdichting. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Menen

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan kost je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Natuurlijk moet er voor elk specifieke vochtprobleem een aangepaste oplossing op maat komen. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamers vochtigheid krijg je door bijvoorbeeld te wassen of koken. Wanneer er in ruimtes zoals de keuken of badkamer te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Deze zie je niet altijd maar zijn toch schadelijk voor zowel de woning als je gezondheid. Schimmels en condens zorgen er ook voor dat je behang niet meer blijft plakken, verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe, onfrisse geur ontstaat in je woning. Negeer dit probleem dus niet.

Condensatie en schimmel Menen

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je weer gezonde lucht in je huis. Want door de ruimte te ventileren laat je verse lucht binnen in je woning en wordt je verzadigde lucht er weggehaald. Hierdoor drogen de muren en kunnen de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus erg belangrijk om problemen zoals deze te vermijden. Daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Menen

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem dat je kiest. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Menen?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Menen

Vochtbestrijding Menen