Vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen

Sommige woningen in Oost-Vlaanderen kampen met vochtproblemen en dat kan negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én het budget. 

Vochtproblemen kunnen groter zijn dan je denkt, en moet je dus zo snel mogelijk aanpakken. Professionele vochtbestrijding in je woning in Oost-Vlaanderen is dé oplossing tegen een vochtige kelder, opstijgend vocht of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Oost-Vlaanderen

Onze referenties in Oost-Vlaanderen

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Ontdek onze tevreden klanten uit Oost-Vlaanderen

Vochtbestrijding Oost-Vlaanderen

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding uit Oost-Vlaanderen

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Oost-Vlaanderen.

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Oost-Vlaanderen: onze mensen in uitvoering

Getuigenis vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen

Immo Joma

Vochtbestrijding in Sint-Gillis-Waas (Oost-Vlaanderen)

“Hartelijk dank voor de faire medewerking.

Ik sla de handelwijze van uw firma heel erg hoog aan en zal niet nalaten, indien nodig, beroep op jullie te doen.

U kan er eveneens op rekenen dat ik naar mogelijke klanten toe een uiterst positieve referentie over uw firma zal geven.

Met vriendelijke groet„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning in Oost-Vlaanderen

Vochtproblemen in je woning in Oost-Vlaanderen? Dan raden we je aan om deze zo snel mogelijk te laten behandelen. Vochtproblemen kunnen diverse vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling. Het is dus belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen.

 Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig hebben wij bij Aqua Protect een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar een oplossing om het vocht in je woning in Oost-Vlaanderen te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen nu eigenlijk? Dit hangt natuurlijk af van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vooral voor bij woningen die problemen hebben met hun waterkering wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Net zoals een spons hebben bakstenen een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend of optrekkend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Opstijgend vocht kan je herkennen aan vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier, loskomende plinten…

Opstijgend vocht Oost-Vlaanderen

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof. Het product zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis in Oost-Vlaanderen binnendringt. Daarom ontwikkelden we bij Aqua Protect de Aqua Crème®.
.
Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Oost-Vlaanderen

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Indien de vloeren of muren niet bestand zijn tegen deze druk, kunnen vochtproblemen in de kelder ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, scheuren in de muren, waterinsijpeling of -infiltratie, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus snel op zoek naar een oplossing, want een natte kelder kan ook gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Oost-Vlaanderen

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichtingen, want hierdoor komt de stabiliteit van je woning niet in gevaar. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je aan om bij vochtproblemen, zoals een natte kelder, beroep te doen op een erkend vakman die ervaring heeft met kelderdichting. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning.

Kelderdichting Oost-Vlaanderen

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je je natte kelder bestrijdt met bekuiping dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Natte muren of binnenskamers vochtigheid ontstaat door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in ruimtes zoals de keuken of badkamer te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Ze zijn misschien niet altijd zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Schimmels en condens zorgen er ook voor dat je behang niet meer blijft plakken, verf en pleisterwerk loskomt en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Schimmel en condens Oost-Vlaanderen

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Want door de ruimte te ventileren laat je koude lucht binnen en wordt je verzadigde lucht uit je woning gehaald, waardoor de muren weer uitdrogen en de schimmels verwijderd kunnen worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om problemen zoals schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Oost-Vlaanderen

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmel te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt in zijn huis, laat het best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan gelukkig manieren om te besparen op vochtbestrijding. Om te besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan je bijvoorbeeld de overkoepelende renovatiepremie aanvragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Onze vochtbestrijding in jouw stad

Wil je weten hoe we onze vochtbestrijding aanpakken? Ontdek onze aanpak in jouw stad en omstreken!

Sint-Gillis-Waas
Oudenaarde
Zottegem
Gent
Aalst
Dendermonde
Sint-Niklaas
Aanpak vochtbestrijding in uw buurt

Last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Oost-Vlaanderen

Vochtbestrijding Oost-Vlaanderen