Vochtbestrijding in Oostende

Vochtproblemen komen geregeld voor in Oostende. Veel mensen wonen in een te vochtige woning en dat kan gevaarlijk zijn voor de structuur van je huis en kan ook gevolgen hebben voor de waarde ervan.

Het is dus belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken en een professionele vochtbestrijding te laten uitvoeren. Want dat is dé perfecte oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Oostende

Onze referenties in Oostende

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding met meer dan 15 jaar ervaring, kunnen wij de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Heel wat klanten komen uit Oostende en omstreken

Vochtbestrijding Oostende

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Oostende

Aqua Protect, met hoofdzetel in West-Vlaanderen, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in Oostende  

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag eens bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Oostende

Getuigenis vochtbestrijding in Oostende

Dhr. Lowagie

Vochtbestrijding in Oostende

“Beste,

Zopas werd in mijn kelder een randdrainage aangebracht door jullie werknemer. Ik hou eraan om hem via deze weg te bedanken voor zijn professionalisme. Hij heeft de werken op een deskundige, vlotte en nette manier uitgevoerd. Ik blijf de firma Aqua Protect bij anderen aanbevelen. „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen kunnen verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling. Wanneer je te maken hebt met vochtproblemen in je woning in Oostende laat je dus best eerst een grondige en correcte diagnose stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen. 

Wacht dus niet te lang met vochtbestrijding want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om een oplossing te vinden. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een professioneel en ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Oostende te verwijderen. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Oostende nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen methode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele en ervaren vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Een van de meest voorkomende vochtproblemen is opstijgend vocht. Het komt vooral voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater in de muren wordt opgenomen.  

Bakstenen beschikken over een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Je kan ze dus vergelijken met sponzen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren van de woning vochtig worden. Maar wat zijn de gevolgen van dit vochtprobleem? Wel, opstijgend vocht kan zorgen voor vochtplekken, schimmels, natte muren, opkrullend behangpapier, loskomende plinten…

Opstijgend vocht Oostende

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak gebruikt wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerende gel of vloeistof die uitzet in het metselwerk en zo voorkomt dat opstijgend vocht je huis in Oostende nog kan binnendringen. Daarom ontwikkelde Aqua Protect de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Oostende

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht bestrijden doe je het best via muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Oostende?

Grondwater zorgt voor een constante druk op de muren en vloer van je kelder. Wanneer deze niet bestand zijn tegen deze druk, kan dat leiden tot vochtproblemen. Gevolgen van een natte kelder zijn: natte muren, een klamme keldervloer, plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, een muffe geur of scheurtjes in de muren. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing, want een natte kelder kan gevolgen hebben voor de volledige woning.

Natte kelder Oostende

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een oplossing voor dit vochtprobleem is kelderdichting, wat ervoor zorgt dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Een natte kelder bestrijden aan de hand van deze methode kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder raden we aan om een erkend vakman in te schakelen. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Oostende

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor bekuiping voor je kelderdichting, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Dit kan je al krijgen vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elk probleem een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Condensatievocht ontstaat door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in je badkamer en keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je meer kans op vochtproblemen. 

Condensatie veroorzaakt een muffe geur en schimmels op de muren of bij ramen. Deze schimmels kunnen schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Dit probleem kan er ook voor zorgen dat verf en pleisterwerk loskomt en je behang niet meer blijft plakken. Schimmels en condens mogen dus absoluut niet genegeerd worden. 

Condensatie en schimmels Oostende

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je woning. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat frisse lucht wordt binnengelaten, en verzadigde lucht het huis verlaat. Hierdoor kunnen de muren drogen en de schimmels verwijderd worden. 

Condensatie en schimmels bestrijden Oostende

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmels te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het gekozen systeem. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie vochtproblemen heeft in zijn woning, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Oostende?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Oostende

Vochtbestrijding Oostende