Vochtbestrijding in Turnhout

Last van vochtproblemen in je woning in Turnhout? Ga dan zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing want vochtproblemen kunnen enorme schade aanrichten en er zijn heel wat negatieve gevolgen aan verbonden.

De beste oplossing tegen vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens is professionele vochtbestrijding in je huis in Turnhout. 

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Turnhout

Onze referenties in Turnhout

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Dus ook in Turnhout en omstreken

Vochtbestrijding Turnhout

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Turnhout

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook specialist in vochtbestrijding bij jou in de buurt in Turnhout.

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag thuis bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Turnhout

Getuigenis vochtbestrijding in Turnhout

Mevrouw Pecceu

Vochtbestrijding in Turnhout

“Beste,

Langs deze weg wil ik jullie op de hoogte brengen dat ik heel erg tevreden ben over het werk dat de mannen geleverd hebben. Ze werkten heel snel en efficiënt en hebben werkelijk heel mooi afgewerkt.  Ze verdienen een 10/10! goed rapport.

Met dank en de meeste achtingsvolle groeten„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Ook in Turnhout komt vocht voor in de woningen van veel gezinnen. Maar hoe los je dit probleem op? Wel, er bestaan verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke vorm vereist een andere behandeling. Het is daarom essentieel om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast.

Wacht niet te lang met het uitvoeren van een vochtbestrijding, want hoe sneller je overgaat tot actie, hoe vlotter we je van het vochtprobleem kunnen verlossen. Bij Aqua Protect beschikken we over een ervaren team van experts, die samen met jou op zoek gaan naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Turnhout te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Turnhout nu eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het precieze vochtprobleem en de methode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Het meest voorkomende vochtprobleem is opstijgend vocht. Je treft het vooral in oudere huizen en huizen die problemen hebben met hun waterkering. Deze problemen zorgen ervoor dat het water uit de grond wordt opgenomen in de muren van de woning.  

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Je kan ze vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen en dat maakt de muren vochtig. Kenmerken van dit vochtprobleem zijn natte muren, vochtplekken en schimmels. Opstijgend vocht kan er ook voor zorgen dat je behangpapier en plinten loskomen.

Opstijgend vocht Turnhout

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak wordt toegepast om opstijgend vocht te bestrijden, is het injecteren van je muren met een vochtwerend product zoals een gel of vloeistof. Bij Aqua Protect ontwikkelden we daarom de Aqua Crème®. Het product zet uit in het metselwerk en voorkomt zo dat opstijgend vocht je huis in Turnhout kan binnendringen. 

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Turnhout

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Opstijgend vocht bestrijden doe je het best via muren injecteren. Deze methode kost je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater oefent een voortdurende druk uit keldermuren en -vloeren. Indien ze hier niet tegen bestand zijn, kan dat leiden tot vochtproblemen in de kelder waardoor de ruimte niet meer in staat is om ze te gebruiken. Een natte kelder kan heel wat schade aanrichten. Het zorgt voor plassen water, scheuren in de muren, een muffe geur, waterinsijpeling of -infiltratie, natte muren, een klamme keldervloer… Dit vochtprobleem kan ook problemen veroorzaken voor de rest van je woning. Je gaat dus best zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing.

Natte kelder Turnhout

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichtingen, want dat brengt de stabiliteit van je woning niet in gevaar. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd, bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We adviseren je om bij vochtproblemen in je kelder beroep te doen op een expert die op zoek kan gaan naar de oorzaak van het probleem. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning in Turnhout.

Kelderdichting Turnhout

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor vochtbestrijding via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elke natte kelder een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een ander vochtprobleem zijn schimmels en condens. Dat wordt veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid door bijvoorbeeld te wassen en koken. Wanneer er in ruimtes zoals badkamers of keukens te weinig ruimte is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Kenmerken van condensatie zijn een muffe geur en schimmels op de muren of nabij ramen. Deze schimmels zijn niet altijd zichtbaar, wat niet wil zeggen dat ze niet schadelijk zijn. Dit vochtprobleem kan er ook voor zorgen dat verf, pleisterwerk en behang loskomen. Het is dus een probleem dat je zeker niet mag negeren. 

Condens en schimmels Turnhout

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, kunnen schimmels en condens bestrijden. Hierdoor krijg je opnieuw gezonde lucht in je woning want door ventilatie laat je koude lucht binnen en wordt je verzadigde lucht uit je woning gehaald. Zo kunnen de muren terug uitdrogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om dit vochtprobleem te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen.

Condensatie en schimmels bestrijden Turnhout

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Een ventilatiesysteem is dus ideaal om schimmels en condensatie te bestrijden. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je kan al ventilatiesystemen krijgen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de kost van vochtbestrijding. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Turnhout?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Turnhout

Vochtbestrijding Turnhout