Vochtbestrijding in Vlaams-Brabant

Heel wat Vlaams-Brabanders hebben last van vocht in hun woning. Dat kan enorme schade aanrichten en gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én het budget.

Vochtproblemen zijn vaak groter dan je denkt, en daarom moet je op tijd starten met de bestrijding ervan. Professionele vochtbestrijding in je woning in Vlaams-Brabant is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Vlaams-Brabant

Onze referenties in Vlaams-Brabant

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.
Dus ook in Vlaams-Brabant

Vochtbestrijding Vlaams-Brabant

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding uit Vlaams-Brabant

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gespecialiseerd in vochtbestrijding in de provincie Vlaams-Brabant.  

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met veel plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden.

Vochtbestrijding Vlaams-Brabant: onze mensen in uitvoering

Getuigenis vochtbestrijding in Vlaams-Brabant

Mevrouw Lietaert

Vochtbestrijding in Wambeek(Vlaams-Brabant)

“Beste,

 Ik wil jullie allen bedanken om, ondanks de ziekte van twee medewerkers, er toch voor te zorgen dat de behandeling van onze muren op korte termijn is kunnen gebeuren.

Ik wil bovendien graag melden dat we heel tevreden waren over de twee techniekers die de werken zijn komen uitvoeren.

Vooral de inzet van de technieker die voor ons een dag vakantie heeft opgeofferd, appreciëren wij heel erg, maar uiteraard ook de kwaliteit en de zorg van hun werk.

Dit verdient zeker een pluim!

Met vriendelijke groet „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning in Vlaams-Brabant

Ook in Vlaams-Brabant komt vocht voor in de woningen. Laat dan zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elke vorm vereist namelijk een andere behandeling. Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen.

 Hoe langer je wacht met het behandelen van je vochtproblemen, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Begin dus zo snel mogelijk met vochtbestrijding. Bij Aqua Protect beschikken we over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in Vlaams-Brabant te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Vlaams-Brabant nu eigenlijk? De kost hangt natuurlijk af van het vochtprobleem en de vochtbestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Vochtproblemen laat je best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de exacte prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de methode die wordt toegepast om het vochtprobleem te bestrijden.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat kan ervoor zorgen dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Ze zijn dus vergelijkbaar met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Kenmerken van dit vochtprobleem zijn schimmels, natte muren en vochtplekken. Opstijgend vocht kan er ook voor zorgen dat je behangpapier gaat opkrullen en de plinten loskomen.

Opstijgend vocht Vlaams-Brabant

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak gebruikt wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is het injecteren van je muren met een vochtwerend product. Deze gel of vloeistof zet uit in het metselwerk en zo wordt voorkomen dat opstijgend vocht je huis kan binnendringen. Daarom werd de Aqua Crème® ontwikkeld door Aqua Protect.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Vlaams-Brabant

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Om opstijgend vocht te bestrijden is je muren injecteren een goeie bestrijdingsmethode. Door deze methode te kiezen, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren niet bestand zijn tegen deze druk, kan dit ervoor zorgen dat een vochtprobleem in de kelder ontstaat waardoor je deze ruimte niet meer kan gebruiken. Een natte kelder kan heel wat gevolgen hebben zoals plassen water, scheuren in de muren, een muffe geur, waterinsijpeling of -infiltratie, natte muren, een klamme keldervloer, … Dit vochtprobleem kan ook problemen veroorzaken voor de rest van je woning. Je gaat dus best zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing.

Natte kelder Vlaams-Brabant

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichtingen, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd, bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je aan om bij vochtproblemen in je kelder beroep te doen op een expert die op zoek kan gaan naar de oorzaak van het probleem. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning in Vlaams-Brabant.

Kelderdichting Vlaams-Brabant

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Dat komt door bijvoorbeeld te wassen en te koken. Wanneer er in plaatsen zoals de badkamer of keuken te weinig ruimte is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Kenmerken van condensatie zijn een muffe geur en schimmels op de muren of nabij ramen. Deze schimmels zijn niet altijd zichtbaar, maar kunnen toch schadelijk zijn voor je woning en je gezondheid. Dit vochtprobleem kan er ook voor zorgen dat verf, pleisterwerk en behang loskomen. Het is dus een probleem dat je zeker niet mag negeren.

Schimmel en condensatie Vlaams-Brabant

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Recuperatie van warme lucht is een van de energievriendelijke oplossingen waarmee je schimmels en condens kan bestrijden. Hierdoor krijg je opnieuw gezonde lucht in je woning want door ventilatie laat je koude lucht binnen en wordt je verzadigde lucht uit je woning gehaald. Zo kunnen de muren weer uitdrogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Vlaams-Brabant

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmel te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Er zijn al ventilatiesystemen beschikbaar vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wanneer er vochtproblemen zijn in de woning, laat je best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan gelukkig manieren om te besparen op vochtbestrijding. Je kan bijvoorbeeld de overkoepelende renovatiepremie aanvragen om te besparen op vochtbestrijding. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Onze vochtbestrijding in jouw stad

Wil je weten hoe we onze vochtbestrijding aanpakken? Ontdek onze aanpak in jouw stad en omstreken!

Leuven
Aarschot
Aanpak vochtbestrijding in uw buurt

Last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Vlaams-Brabant

Vochtbestrijding Vlaams-Brabant