Vochtbestrijding in Aarschot

Ook in Aarschot hebben heel wat mensen last van vochtproblemen en dat kan negatieve gevolgen hebben voor zowel je woning als je gezondheid. Daarom is het belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk te bestrijden. 

Professionele vochtbestrijding in je woonst in Aarschot is dé perfecte oplossing tegen problemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Aarschot

Onze referenties in Aarschot

Als expert in vochtbestrijding kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Dus ook in Aarschot en omstreken

Vochtbestrijding Aarschot

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Aarschot

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gespecialiseerd in vochtbestrijding in en rond Aarschot

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Aarschot

Getuigenis vochtbestrijding in Aarschot

Dhr. Hannes

Vochtbestrijding in de buurt van Aarschot (Langdorp)

“Beste

De werken zijn net beëindigd. De 2e fase is deze morgen afgerond en laat het water nu maar komen. De 3 pompen die in de eerste fase zijn geplaatst hebben de laatste weken hun werk al gedaan! Mochten zich in de loop van ... problemen voordoen, dan neem ik met jullie wel contact op. Ik wens van deze gelegenheid gebruik te maken jullie firma te feliciteren voor het nakomen van de afgesproken data om de werken uit te voeren. Dit is niet steeds evident. Maar ik zou ook een goed woordje wensen mee te geven voor de 2 mensen die hier de werken hebben uitgevoerd. Steeds vriendelijk en bereid om hulp en advies te geven. Geen vraag was te veel. Plezant om met hen samen te werken.

Groeten„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Last van vocht in je woning in Aarschot? Dan raden we je aan om een vochtbestrijding te laten uitvoeren, want voor elk vochtprobleem is een andere behandeling nodig. Vochtproblemen kunnen verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is dus belangrijk om eerst een nauwkeurige en correcte diagnose te laten stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast.

Wacht niet te lang met de behandeling van het probleem want hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijk vochtbestrijding wordt. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een professioneel team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in jouw woning in Aarschot te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Aarschot nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Vochtproblemen laat je best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar zoekt ook naar de oorzaak van het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een vochtprobleem dat vaak voorkomt bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen hebben een soort zuigkracht en nemen zo water op. Ze zijn dus te vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater opgezogen waardoor je woonst vochtige muren krijgt. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je buiten- of binnenmuur. Kenmerken van opstijgend vocht zijn: vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behangpapier, loskomende plinten, … 

Opstijgend vocht Aarschot

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die geregeld wordt toegepast om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerend middel. De gel of vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat vocht je huis binnendringt. Aqua Protect ontwikkelde hierom de Aqua Crème®.

 Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Aarschot

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Een goede manier om opstijgend vocht te bestrijden is je muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater oefent een constante druk uit op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woning hier niet tegen kunnen, kan het zijn dat er een vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinfiltratie of -insijpeling, scheuren in de muren, een onfrisse geur, natte muren of een klamme vloer. Ga dus vlug op zoek naar een manier op dit op de lossen, want een natte kelder kan ook gevolgen hebben voor andere ruimtes in het huis.

Natte kelder Aarschot

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen. Dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woonst niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder is een erkend vakman of vochtspecialist, die met kelderdichting het probleem kan bestrijden, zeker aan te raden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning.

Kelderdichting Aarschot

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je je natte kelder bestrijdt met bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Door te koken en te wassen kan condensatievocht ontstaan in de lucht binnen je woning. Dat komt door een te hoge luchtvochtigheid. Wanneer er in de badkamer of keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, kant dat leiden tot vochtproblemen zoals schimmels en condens

Condensatie kan schimmels voorzaken op de muren of nabij ramen, die niet alleen schadelijk zijn voor de woning maar ook voor de gezondheid van alle bewoners. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang niet meer blijft plakken, verf en pleisterwerk loskomen of dat er een muffe geur ontstaat in je huis. Het is een probleem dat we dus absoluut niet mogen negeren.

Schimmel en condens Aarschot

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je terug gezonde lucht in je woonst. Ventilatie laat namelijk frisse lucht binnen en zorgt ervoor dat verzadigde lucht uit je woning verdwijnt. Hierdoor drogen de muren uit en kunnen schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus cruciaal om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen.

Condensatie en schimmels bestrijden Aarschot

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het gekozen systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt in zijn huis, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan gelukkig manieren om te besparen op vochtbestrijding. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan bijvoorbeeld door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Aarschot?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Aarschot

Vochtbestrijding Aarschot