Vochtbestrijding in Waregem

In Waregem kampt men in sommige woningen met vochtproblemen en dat heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de structuur en waarde van je woning, maar ook voor de gezondheid van iedereen die in het huis woont.

Vochtproblemen zijn dikwijls groter dan je denkt en moet je dus zo snel mogelijk aanpakken. Professionele vochtbestrijding in je woning in Waregem is dé perfecte oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Waregem

Onze referenties in Waregem

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Heel wat van onze tevreden klanten komen uit Waregem en omstreken

Vochtbestrijding Waregem

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Waregem

Aqua Protect, met hoofdzetel nabij Waregem, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gekend voor de vochtbestrijding in en rond Waregem. 

 Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden.

Vochtbestrijding Waregem

Getuigenis vochtbestrijding in Waregem

Mevrouw Vansteenkiste

Vochtbestrijding in de buurt van Waregem (Bavikhove)

“Vlug geholpen met ons probleem, proper afgewerkt en tijdens de werkzaamheden geen last van vuil en stof, wat niet evident is in een huis die reeds bewoond is. Vakkundig uitgevoerd. „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen in je woonst in Waregem? Laat dan eerst een grondige diagnose stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om het probleem op te lossen. Vochtproblemen kunnen immers verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke soort wordt op een andere manier behandeld. 

Een vochtbestrijding doe je best zo snel mogelijk. Want hoe langer je hiermee wacht, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat jou helpt zoeken naar een gepaste oplossing om het vocht in je woning in Waregem te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Waregem nu eigenlijk? De kost hangt af van het vochtprobleem en de bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Wanneer je last hebt van vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een professionele en ervaren vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Om de correcte prijs te bepalen moet je het exacte probleem kennen. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het probleem komt vooral voor in oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater in de muren wordt opgezogen. 

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opzuigen. Het is te vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt water uit de grond naar boven gehaald waardoor de muren van het huis vochtig worden. Kenmerken van opstijgend vocht zijn vochtplekken, schimmel, natte muren, opkrullend behang… 

Opstijgend vocht Waregem

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om opstijgend vocht tegen te gaan, is de muren injecteren met een vochtwerend product. Het product zet uit in het metselwerk en voorkomt zo dat opstijgend vocht je huis in Waregem kan binnendringen. Bij Aqua Protect ontwikkelden we daarom Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Waregem

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

De beste methode om opstijgend vocht te bestrijden is je muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Waregem?

Grondwater zorgt voor een continue druk op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woonst hier niet tegen kunnen, kan dat ervoor zorgen dat vochtproblemen in de kelder ontstaan. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheuren in de muren, natte muren, een klamme keldervloer... Ga dus vlug op zoek naar een oplossing, want een vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de volledige woning.

Natte kelder Waregem

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen, wat ervoor zorgt dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan op twee manieren: via bekuiping of via wand- en randdrainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder werk je best met een vochtexpert die met kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van jouw woning. 

Kelderdichting Waregem

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Wanneer je je natte kelder bestrijdt met bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Dit kan je al krijgen vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en is er voor elk probleem een op maat gemaakte oplossing nodig. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woonst kan leiden tot condens en schimmels. Condensatievocht ontstaat in de lucht binnen een woning door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in ruimtes zoals de badkamer of de keuken te weinig kans is tot ventilatie, kunnen vochtproblemen ontstaan.

Condensatie veroorzaakt schimmels op de muren en aan ramen. Deze kunnen schadelijk zijn voor zowel je woning als de gezondheid van de bewoners, en zorgen ervoor dat verf en pleisterwerk loskomen, je behang niet meer blijft plakken of dat er een muffe geur ontstaat in je woning. Het is dus een probleem dat we zeker niet mogen negeren. 

Schimmel en condens Waregem

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je weer gezonde lucht in je huis. Want door ventilatie laat je verse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je huis weggehaald, waardoor de muren weer kunnen drogen en je zo de schimmels kan weghalen. De luchtkwaliteit in huis is dus cruciaal om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen.

Condensatie en schimmels bestrijden Waregem

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Een ventilatiesysteem is dus ideaal om condens en schimmels te bestrijden. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Je kan besparen op de kosten voor vochtbestrijding door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Hiervoor moet je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kunnen voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Waregem?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Waregem

Vochtbestrijding Waregem