Vochtbestrijding in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen krijgen elk jaar heel wat gezinnen te maken met uiteenlopende vochtproblemen en dat kan gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én je portemonnee.

Vochtproblemen zijn vaak groter dan je denkt en moeten dus zo snel mogelijk aangepakt worden. Professionele vochtbestrijding in je woning in West-Vlaanderen is de perfecte oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

condens campagnebeeld 1584173948

Onze referenties in West-Vlaanderen

Als West-Vlaams expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Heel wat van onze tevreden klanten komen uit West-Vlaanderen.

Vochtbestrijding West-Vlaanderen

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding uit West-Vlaanderen

Aqua Protect, met hoofdzetel in West-Vlaanderen, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor de vochtbestrijding bij jou in de buurt in West-Vlaanderen.

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding West Vlaanderen: onze mensen in uitvoering

Getuigenis vochtbestrijding in West-Vlaanderen

Dhr. Dejaegere

Vochtbestrijding in Bissegem (West-Vlaanderen)

“Beste,
vrijdag laatstleden kwam één van uw technici een ventilatietoestel bij ons thuis plaatsen. En omdat ik leef volgens het motto: "Als het goed is, mag het ook gezegd worden", wou ik graag even het volgende kwijt: ik ben heel tevreden over de stiptheid en de vlotte afhandeling van zowel de offerte destijds als de uiteindelijk afspraak tot plaatsing.
De plaatser heeft ons aangenaam verrast door een correcte levering, een vriendelijke aanpak met de nodige flexibiliteit en een heel nette plaatsing en proper opgeruimde werkplaats.
Vandaar dat ik graag langs deze weg zowel de plaatser als de onderneming nog eens wou bedanken voor hun professionaliteit.
Er zouden er meer mogen zijn zoals jullie.

Bedankt”

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning in West-Vlaanderen

Vochtproblemen in je woning in West-Vlaanderen? Laat dan zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elk probleem vereist een andere behandeling. Vochtproblemen kunnen verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Laat dus eerst een grondige en correcte diagnose stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen.

Wacht dus niet te lang met het behandelen van vochtproblemen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning in West-Vlaanderen te bestrijden.

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in West-Vlaanderen nu eigenlijk? Dit hangt natuurlijk af van het vochtprobleem en de gekozen bestrijdingsmethode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de exacte prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de methode die wordt toegepast om het vochtprobleem te bestrijden.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering, wat ervoor zorgt dat grondwater in de muren wordt opgenomen. 

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht en nemen zo water op. Je kan het vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren van de woning vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Kenmerken van opstijgend vocht zijn vochtplekken, schimmel, natte muren, je behangpapier gaat opkrullen, je plinten komen los… 

Opstijgend vocht West-Vlaanderen

Opstijgend vocht bestrijden

Een vaak gebruikte methode om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerend product. Deze gel of vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis in West-Vlaanderen binnendringt. Daarom creërden we Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding die op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden West-Vlaanderen

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Om opstijgend vocht te bestrijden is je muren injecteren een goeie bestrijdingsmethode. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woning niet bestand zijn tegen deze druk, kan dat ervoor zorgen dat een vochtprobleem in de kelder ontstaat. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing, want een natte of vochtige kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder West-Vlaanderen

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen, wat ervoor zorgt dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder raden we je aan om beroep te doen op een erkend vakman die met kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting West-Vlaanderen

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Condensatievocht ontstaat in de lucht binnen een woning door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Wanneer er in ruimtes zoals de badkamer en keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan..

Condensatie veroorzaakt schimmels op de muren of nabij ramen, die schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat verf en pleisterwerk loskomt, je behang niet meer blijft plakken of dat er een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Schimmel en condensatie West-Vlaanderen

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Want door ventilatie laat je frisse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woning gehaald, waardoor de muren uitdrogen en de schimmels verwijderd kunnen worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen.

Condensatie en schimmels bestrijden West-Vlaanderen

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om condens en schimmel te bestrijden heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Er zijn al ventilatiesystemen beschikbaar vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt in zijn huis, laat het best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan gelukkig manieren om te besparen op vochtbestrijding. Je kan bijvoorbeeld de overkoepelende renovatiepremie aanvragen om te besparen op vochtbestrijding. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Onze vochtbestrijding in jouw stad

Wil je weten hoe we onze vochtbestrijding aanpakken? Ontdek onze aanpak in jouw stad en omstreken!

Brugge
Moorslede
Menen
Wevelgem
Oostende
Kortrijk
Roeselare
Ieper
Waregem
Tielt
Aanpak vochtbestrijding in uw buurt

Last van vocht in huis?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in West-Vlaanderen

Vochtbestrijding West-Vlaanderen