Vochtbestrijding in Zottegem

Ook in Zottegem kampt men in heel wat woningen met vochtproblemen en dat heeft niet alleen negatieve gevolgen voor je gezondheid maar ook voor de structuur en waarde van je woning.

Vochtproblemen zijn dikwijls ernstiger dan je denkt en moeten daarom zo spoedig mogelijk worden aangepakt. Professionele vochtbestrijding in je woning in Zottegem is dé beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Zottegem

Onze referenties in Zottegem

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen. 

Heel wat van onze tevreden klanten komen de buurt van Zottegem

Vochtbestrijding Zottegem

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Zottegem

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. Ook zijn we gekend voor het bestrijden van vocht bij jou in de buurt in Zottegem. 

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden. 

Vochtbestrijding Zottegem

Getuigenis vochtbestrijding in Zottegem

Familie Cobbaert

Vochtbestrijding in Zottegem

“Toen ik de woning twee jaar geleden kocht, bleek het dat ik met vocht zat. De roofing die in de tijd is geplaatst geweest zat te laag. Na het lezen van enkele artikels wist ik dat het niet gezond was voor mij en voor mijn huis. Ik raadpleegde enkele firma’s en zo kwam ik bij Aqua Protect op basis van de prijs en de professionaliteit van de medewerkers heb ik gekozen met hen samen te werken. Na hun oplossing heb ik geen problemen meer gehad en is mijn huis vochtvrij. „

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen in je woning? Laat dan allereerst een nauwkeurige en correcte diagnose stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast. Vochtproblemen kunnen namelijk verschillende vormen aannemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens, en elke soort vereist een andere behandeling. 

Een vochtbestrijding doe je best zo snel mogelijk. Want hoe langer je dit op de lange baan schuift, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een professioneel team, dat samen met jou op zoek gaat naar de gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Zottegem eigenlijk? Dat is uiteraard afhankelijk van het probleem en de gekozen methode die gebruikt wordt om het vochtprobleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Vochtproblemen in je woning worden best zo snel mogelijk verholpen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht komt vooral voor in oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat zorgt ervoor dat grondwater in de muren van het huis wordt opgenomen.

Bakstenen hebben een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Het is te vergelijken met een spons. Bij opstijgend vocht wordt water uit de grond naar boven opgezogen waardoor de muren van het huis nat of vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Enkele kenmerken van opstijgend vocht zijn vochtplekken, schimmel, natte muren, je behangpapier gaat opkrullen, je plinten komen los… 

Opstijgend vocht Zottegem

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak wordt toegepast om opstijgend vocht te bestrijden, is de muren injecteren met een vochtwerend product. Het product zet uit in het metselwerk en kan zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis in Zottegem binnendringt. Daarom ontwikkelden we de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Zottegem

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Een goeie methode om opstijgend vocht te bestrijden is muren injecteren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder in Zottegem?

Grondwater zorgt voor een voortdurende druk op keldermuren en -vloeren. Wanneer de muren of vloeren van je woning hier niet goed tegen kunnen, kan dat leiden tot vochtproblemen in de kelder. Gevolgen van een natte kelder zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheuren in de muren, een muffe geur, natte muren, een klamme keldervloer, ... Ga dus zo vlug mogelijk op zoek naar een oplossing, want een natte kelder kan ook gevolgen hebben voor andere kamers in de woning.

Natte kelder Zottegem

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt bestreden door kelderdichtingen, wat ervoor zorgt dat de stabiliteit van het huis niet in gevaar komt. Kelderdichting kan op twee manieren: via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de muren van je kelder waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

Bij vochtproblemen in je kelder werk je best met een erkend vakman of vochtexpert die met kelderdichting het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning. 

Kelderdichting Zottegem

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je kiest voor kelderdichting via bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Natuurlijk is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Wat veel mensen niet weten is dat een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot condens en schimmels. Condensatievocht ontstaat in de lucht binnenin een woning door onder andere te koken en wassen. Wanneer er in plaatsen zoals de badkamer en keuken te weinig kans is tot ventilatie, kunnen er zich vochtproblemen voordoen.

Condensatie veroorzaakt schimmels op de muren of nabij ramen. Deze kunnen schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid en zorgen ervoor dat verf of pleisterwerk loskomt, je behang niet meer blijft plakken of dat er een onfrisse geur ontstaat in je woning. Het is dus een probleem dat we zeker niet mogen negeren.

Condensatie en schimmel Zottegem

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen, zoals recuperatie van warme lucht, krijg je terug gezonde lucht in je huis. Want door ventilatie laat je verse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woning verwijderd, waardoor de muren drogen en je de schimmels kan weghalen. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om dit vochtprobleem te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Zottegem

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem dat je kiest. Je hebt al een ventilatiesysteem vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie vochtproblemene heeft in zijn woning, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Gelukkig bestaan er enkele manieren waarmee je kan besparen op de totaalprijs. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die premie kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% tot 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Zottegem?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Zottegem

Vochtbestrijding Zottegem