Vochtbestrijding in Aartselaar

Heel wat mensen in Aartselaar hebben last van vocht in hun woning. Dat kan enorm schadelijk zijn en kan heel wat gevolgen hebben voor je gezondheid, de waarde van je woning én het budget.

Vochtproblemen zijn vaak groter dan je denkt, en daarom moet je op tijd starten met de bestrijding ervan. Professionele vochtbestrijding in je woning in Aartselaar is de beste oplossing tegen opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Aartselaar

Onze referenties in Aartselaar

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na bijna 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Dus ook in Aartselaar

Vochtbestrijding Aartselaar

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Aartselaar

Aqua Protect heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook specialist in vochtbestrijding in en rond Aartselaar.

 Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt met veel plezier bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden.

Vochtbestrijding Aartselaar

Getuigenis vochtbestrijding in Aartselaar

Dhr. Bohrer

Vochtbestrijding in de buurt van Aartselaar (Lint)

“ Beste,

Hartelijk bedankt voor de uitstekende plaatsing van het ventilatie toestel. Erwin heeft zeer proper en nauwkeurig gewerkt en was uitermate vriendelijk. Chapeau voor jullie team.

Met vriendelijke groeten„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Ook in Aartselaar komt vocht voor in de woningen. Laat dan zo rap mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren, want elke vorm vereist namelijk een andere behandeling. Er bestaan verschillende vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is belangrijk om eerst een grondige en foutloze diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de problemen op te lossen.

Hoe langer je wacht met het behandelen van vochtproblemen, hoe moeilijker het wordt om een oplossing te vinden. Begin dus zo snel mogelijk met vochtbestrijding. Bij Aqua Protect beschikken we over een ervaren team, dat samen met jou op zoek gaat naar de correcte oplossing om het vocht in je woonst te bestrijden. 

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Aartselaar eigenlijk? De kost varieert afhankelijk van de vochtbestrijdingsmethode die gebruikt wordt. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen of woningen die problemen hebben met hun waterkering. Dat kan ervoor zorgen dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen hebben een soort zuigkracht en nemen zo water op. Ze zijn dus vergelijkbaar met sponsen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven gezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Kenmerken van opstijgend vocht zijn schimmels, natte muren en vochtplekken. Het vochtprobleem kan er ook voor zorgen dat je behangpapier gaat opkrullen en de plinten loskomen.

Opstijgend vocht Aartselaar

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die vaak gehanteerd wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is het injecteren van je muren met een vochtwerend middel. Deze gel of vloeistof zet uit in het metselwerk en zo wordt voorkomen dat opstijgend vocht je huis in Aartselaar kan binnendringen. Daarom ontwikkelde Aqua protect de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen. 

Opstijgend vocht bestrijden Aartselaar

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

De beste bestrijdingsmethode tegen opstijgend vocht is dus het injecteren van muren. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op keldermuren en -vloeren. Indien de muren of vloeren deze druk niet aankunnen, kan dit voor vochtproblemen zorgen in de kelder waardoor je deze ruimte niet meer kan gebruiken. Een natte kelder kan heel wat gevolgen hebben zoals plassen water, scheuren in de muren, een muffe geur, waterinsijpeling of -infiltratie, natte muren, een klamme keldervloer, … Dit vochtprobleem kan ook gevaarlijk zijn voor de rest van je woning. Ga dus zo snel mogelijk op zoek naar een oplossing.

Natte kelder Aartselaar

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een natte kelder wordt vaak bestreden door kelderdichtingen, want dat zorgt ervoor dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt. Kelderdichting kan via bekuiping of via wand- en randdrainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd, bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je aan om bij vochtproblemen in je kelder beroep te doen op een expert die op zoek kan gaan naar de oorzaak van het probleem. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom bieden wij bij Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van jouw woning in Aartselaar.

Kelderdichting Aartselaar

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je ervoor kiest om je natte kelder te bestrijden met bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er voor elk probleem een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een té hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Dat komt door bijvoorbeeld te wassen en te koken. Wanneer er in plaatsen zoals de badkamer of keuken te weinig ruimte is tot ventilatie, heb je kans op vochtproblemen.

Kenmerken van condensatie zijn een muffe geur en schimmels op de muren of aan de ramen. Deze schimmels zijn niet altijd zichtbaar, maar zijn toch schadelijk voor je woning en je gezondheid. Dit vochtprobleem kan er ook voor zorgen dat verf, pleisterwerk en behang loskomen. Het is dus een probleem dat we zeker niet mogen negeren.

Condens en schimmels Aartselaar

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Recuperatie van warme lucht is een van de energievriendelijke oplossingen waarmee je schimmels en condens kan tegengaan. Hierdoor krijg je opnieuw gezonde lucht in je woning want door ventilatie laat je koude, verse lucht binnen en wordt de verzadigde lucht uit je woonst gehaald. Zo kunnen de muren drogen en de schimmels verwijderd worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condens te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen. 

Condensatie en schimmels bestrijden Aartselaar

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wanneer je met vochtproblemen kampt, laat je deze best zo snel mogelijk bestrijden. Er bestaan gelukkig manieren om te besparen op vochtbestrijding. Besparen op de kosten kan bijvoorbeeld door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Aartselaar?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Aartselaar

Vochtbestrijding Aartselaar