Vochtbestrijding in Mechelen

Sommige gezinnen in Mechelen hebben last van vochtproblemen in hun woning. Deze problemen moeten zo snel mogelijk bestreden worden want ze kunnen heel wat schade aanrichten.

De beste manier om problemen zoals opstijgend vocht, een vochtige kelder of schimmels en condens aan te pakken is door professionele vochtbestrijding in je woning in Mechelen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Stap 1/2

Hoe kunnen we jou contacteren?

Stap 2 /2

Vochtbestrijding Mechelen

Onze referenties in Mechelen

Als expert in vochtbestrijding, kunnen we na meer dan 15 jaar ervaring de grootste lijst van tevreden klanten voorleggen.

Ontdek meer tevreden klanten uit Mechelen

Vochtbestrijding Mechelen

Aqua Protect, erkend expert in vochtbestrijding in regio Mechelen

Aqua Protect, heeft dankzij de 15 jaar ervaring en 5000 werven per jaar een waterdichte expertise opgebouwd in vochtbestrijding. We zijn ook gespecialiseerd in vochtbestrijding bij jou in de buurt in Mechelen.  

Onze regionaal expert in vochtbestrijding komt graag bij je langs voor een deskundige en vrijblijvende grondige diagnose. Afhankelijk van het schadebeeld wordt bekeken welke vochtbestrijding zal voorgesteld worden.

Vochtbestrijding Mechelen

Getuigenis vochtbestrijding in Mechelen

Familie Peeraer-Claeskens

Vochtbestrijding in Mechelen

“Via deze weg willen wij jullie enorm bedanken. Door een correcte analyse werd snel duidelijk dat het om opstijgend vocht ging. De werken werden zeer proper uitgevoerd en sindsdien hebben wij geen verdere problemen meer ondervonden. Wij hadden geen betere begeleiding kunnen dromen. Alles werd duidelijk uitgelegd en onze vragen werden beantwoord. Wij wensen dan ook graag in de toekomst opnieuw beroep te doen op jullie.„

Onze vochtbestrijding op maat van jouw woning

Vochtproblemen in je woning? Wacht dan niet te lang met het uitvoeren van een vochtbestrijding want elke vorm vereist namelijk een andere behandeling. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen zoals opstijgend vocht, een natte kelder of schimmels en condens. Het is belangrijk om eerst een grondige en correcte diagnose te stellen zodat de juiste vochtbestrijding kan worden toegepast om de vochtproblemen op te lossen.

Laat je vochtproblemen dus zo snel mogelijk behandelen want hoe langer je wacht met vochtbestrijding, hoe moeilijker het wordt om het probleem op te lossen. Gelukkig beschikken wij bij Aqua Protect over een ervaren team, dat jou helpt bij het zoeken naar een gepaste oplossing om het vocht in je woning te bestrijden.   

Prijzen voor vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding in Mechelen nu eigenlijk? Dat is natuurlijk afhankelijk van het vochtprobleem en de gekozen methode die gebruikt wordt om het probleem in je woning op te lossen. Helaas heb je hier niet altijd zelf over te beslissen. Bij vochtproblemen, laat je deze best zo snel mogelijk behandelen door een erkend vakman. Die helpt je niet alleen met de bestrijding maar ook met het zoeken naar de oorzaak achter het vochtprobleem.

Voor de prijs bepaald kan worden, moet je dus eerst weten met welk probleem je te maken hebt. De uiteindelijke prijs die je betaalt, zal dus afhangen van de vochtbestrijdingsmethode die wordt toegepast.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van murenVanaf €100 per lopende meter
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteemVanaf €1600

 

De prijzen in de tabel zijn minimumprijzen. Wil je meer te weten komen over de kosten van vochtbestrijding voor jouw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte vochtbestrijding aan en ontvang jouw prijs op maat.

Wat is opstijgend vocht?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het komt vaak voor bij oudere woningen en woningen die problemen hebben met hun waterkering wat ervoor zorgt dat grondwater wordt opgenomen in de muren. 

Bakstenen kan je vergelijken met sponzen. Ze hebben een bepaalde zuigkracht waarmee ze water opnemen. Bij opstijgend vocht wordt grondwater naar boven opgezogen waardoor de muren vochtig worden. Dat kan gebeuren door het vocht doorlatend karakter van je binnen- of buitenmuur. Wanneer je te maken hebt met opstijgend vocht krijg je vochtplekken, schimmel, natte muren, gaat je behangpapier opkrullen, komen je plinten los… 

Opstijgend vocht Mechelen

Opstijgend vocht bestrijden

Een methode die dikwijls gebruikt wordt om opstijgend vocht te bestrijden, is je muren injecteren met een vochtwerend product. De gel of vloeistof zal uitzetten in het metselwerk en zo voorkomen dat opstijgend vocht je huis in Mechelen binnendringt. Daarom ontwikkelden we bij Aqua Protect de Aqua Crème®.

Voor opstijgend vocht zijn wij op vandaag het enige erkend aannemingsbedrijf in de vochtbestrijding dat op alle vlakken kwalificaties kan voorleggen.

Opstijgend vocht bestrijden Mechelen

Wat kost de bestrijding van opstijgend vocht?

Het injecteren van de muren is dus een goede manier om vochtproblemen door opstijgend vocht te bestrijden. Als je voor deze methode kiest, kan je ervan uitgaan dat je minimum €100 per lopende meter zal betalen voor deze duurzame oplossing.

 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Opstijgend vochtInjecteren van muren Vanaf €100 per lopende meter

Last van een natte kelder?

Grondwater zorgt voor een constante druk op de muren en vloer van je kelder. Indien deze hier niet tegen bestand zijn, kan dat ervoor zorgen dat een vochtprobleem ontstaat. Gevolgen hiervan zijn plassen water, waterinsijpeling of -infiltratie, scheurtjes in de muren, een muffe geur, natte muren of een klamme keldervloer. Ga dus vlug op zoek naar een oplossing want een vochtige of natte kelder kan gevolgen hebben voor de rest van je woning.

Natte kelder Mechelen

Een natte kelder bestrijden door kelderdichting

Een methode om een natte kelder te bestrijden en die ervoor zorgt dat de stabiliteit van je woning niet in gevaar komt, is kelderdichting. Dat kan via bekuiping of via drainage. Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd en bij drainage wordt het water in de kelder afgevoerd.

We raden je aan om bij vochtproblemen in je kelder een erkend vakman in te schakelen, die het probleem kan bestrijden. De behandeling varieert naargelang de ernst, type en graad van infiltratie en daarom biedt Aqua Protect een waterdichte vochtbestrijding op maat van je woning.  

Kelderdichting Mechelen

Wat kost het bestrijden van een natte kelder?

Als je je natte kelder bestrijdt met bekuiping, dan doe je dat vanaf €300 per m². Indien je last hebt van water op je keldervloer of -muren, kan je dit vochtprobleem ook oplossen door vloer-, wand- of randdrainage. Hiervoor betaal je een prijs vanaf €170. Uiteraard is elk vochtprobleem anders en moet er een oplossing op maat aangeboden worden. 
 

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Natte kelder

Kelderbekuiping

Vloer, wand- en randdrainage

Vanaf €300 per m²

Vanaf €170 per m²

Last van condens en schimmel in je woning?

Een te hoge luchtvochtigheid in je woning kan leiden tot schimmels en condens. Dat komt door bijvoorbeeld te koken en te wassen. Want wanneer er in ruimtes zoals de badkamer en keuken te weinig mogelijkheid is tot ventilatie, heb je kans dat er vochtproblemen ontstaan.

Condensatie kan leiden tot schimmels op de muren of nabij ramen. Deze zijn misschien niet altijd even goed zichtbaar maar kunnen toch schadelijk zijn voor zowel je woning als je gezondheid. Schimmels en condens kunnen er ook voor zorgen dat je behang, verf en pleisterwerk loskomen en dat een muffe geur ontstaat in je woning. Het is een probleem dat we dus zeker niet mogen negeren.

Condensatie en schimmel Mechelen

Condensatievocht en schimmels bestrijden

Dankzij energievriendelijke oplossingen krijg je opnieuw gezonde lucht in je huis. Recuperatie van warme lucht is hier een voorbeeld van. Door ventilatie laat je koude, frisse lucht binnen en wordt je verzadigde lucht uit je woning gehaald, waardoor de muren weer uitdrogen en de schimmels verwijderd kunnen worden. De luchtkwaliteit in huis is dus belangrijk om schimmels en condensatievocht te vermijden en daarom is ventilatie verplicht in nieuwbouwwoningen.

Condensatie en schimmels bestrijden Mechelen

Hoeveel kost het om condens en schimmels te bestrijden?

Om van condens en schimmels af te geraken heb je dus een ventilatiesysteem nodig. De prijs die je hiervoor betaalt, hangt af van het systeem. Je hebt al ventilatiesystemen vanaf €1600

Vochtprobleem VochtbestrijdingsmethodeGemiddelde prijs
Condens en schimmelsNieuw ventilatiesysteem Vanaf €1600

Besparen op vochtbestrijding

Wie met vochtproblemen kampt, laat best zo snel mogelijk een vochtbestrijding uitvoeren. Er bestaan gelukkig manieren om kosten te kunnen drukken. Besparen op de kosten voor vochtbestrijding kan bijvoorbeeld door de overkoepelende renovatiepremie aan te vragen. Die kan je aanvragen voor renovatiewerken, zoals vochtbestrijdingswerken. Met deze premie wordt 20% of 30% procent van de goedgekeurde facturen terugbetaald, afhankelijk van je inkomen. Dit kan als je een minimum factuurbedrag van €2500 excl. btw kan voorleggen. 

Last van vochtproblemen in je woning? Schakel een vochtspecialist in! Vraag hier gratis een offerte vochtbestrijding aan. 

Last van vocht in Mechelen?
Je bent niet alleen

Laat GRATIS een expert in vochtbestrijding langskomen bij jou in Mechelen

Vochtbestrijding Mechelen